Slovenska bakla, ki je svojo pot po 27 pomurskih občinah začela prejšnjo sredo v občini Apače je včeraj, 1. julija, obiskala tudi Rogašovce.

Učenci naše šole so skupaj z županom Edvardom Mihaličem in drugimi športniki iz naše občine simbolično ponesli baklo, ki potuje po državi in bo do začetka olimpijskih iger v Tokiu obiskala vseh 212 slovenskih občin. Namen popotovanja bakle je povezati občanke in občane iz vseh slovenskih občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.

Pot bakle je potekala od pokopališča v Svetem Juriju do cilja v šolskem amfiteatru, kjer so tekače pričakali organizatorji iz Olimpijskega komiteja Slovenije, učitelji in občani, ki so si z zanimanjem ogledali dogodek. Učenka Alja Škaper je predstavila zgodovino olimpijskih iger in vrednote, ki jih združuje olimpizem. V glasbenem delu dogodka pa so nastopili učenci Zala Bertalanič, Isabella Fartek, Anja Cener, Zoja Hanc in Erazem Pintarič. Nosilci bakle so v dar prejeli zapestnico, ki predstavlja jekleno voljo, ki krasi tudi naše športnike.

Posnetke Olimpijskega komiteja najdete na tej povezavi: https://bakla.olympic.si/fotoutrinki

Zapisala: Maja Hajdinjak

(Skupno 367 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost