Spoštovani starši!

Šole smo s strani Ministrstva za izobraževanje v petek, 8. 5. 2020, prejele okrožnico s podrobnimi navodili in priporočili za ponovno odprtje šole. Po devetih tednih, predvidoma v ponedeljek, 18. 5. 2020, šola ponovno odpira svoja vrata za učence 1., 2. in 3. razreda. V ponedeljek, 25. 5. 2020, pa se vrata šole odpirajo še za devetošolce ter učence od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave.

Ker je šola dolžna poskrbeti za lastno varnost in varnost drugih, moramo upoštevati navodila ter higienska priporočila za varno izvajanje naših nalog. Ukrepe bomo izvajali v okviru naših zmožnosti ter v skladu z navodili MIZŠ, NIJZ in priporočili ZRSŠ. Pripravljamo reorganizacijo oddelkov, kadrovsko strukturo za potrebe pouka in prostore v skladu z zahtevami NIJZ, o čemer vas bomo pred ponovnim odprtjem obvestili.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v šolo ob ponovnem odprtju (Priloga 2).

Omejitve se nanašajo tudi na družinske člane oziroma osebe v istem gospodinjstvu in je v takem primeru vrnitev otroka v šolo odsvetovana (Priloga 3).

Da bomo naše delo lahko organizirali na nov način, varno in v skladu s priporočili, vas pred ponovnim vstopom otroka v šolo prosimo, da nam posredujete podatke o tem, ali v tem času potrebujete jutranje varstvo in podaljšano bivanje. O načinu posredovanja podatkov vas bodo obvestili razredniki.

Ob prihodu otroka v šolo prinesete s seboj podpisano izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo (Priloga 1). Izjavo lahko prejmete tudi v šoli pri svetovalni delavki v tednu od 11. 5. 2020 do 15. 5. 2020.

Podrobnejši protokoli in načrti bodo v prvi vrsti usmerjeni v varnost pri vzgojno- izobraževalnem delu v šoli v času epidemije. Objavljeni bodo na spletni strani šole že pred ponovnim odprtjem. Skupaj se potrudimo, da bomo z izvajanjem ukrepov za preprečevanje okužb manjšali možnost širjenja okužb.

Za vsa vprašanja in dileme lahko pišete na elektronske naslove: andreja.sraka@ossvj.si, tajnistvo@ossvj.si, aleksander.mencigar@ossvj.si ali pokličete po telefonu svetovalno delavko Andrejo Sraka (02 5598770) in vodstvo šole.

Zahvaljujemo se vam za pomoč in sodelovanje!

priloga 1 Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo
priloga 2 Sklep RSK za pediatrijo

Priloga 3 Sklepa_RSK_informacija

Z lepimi pozdravi,

Vodstvo ter strokovni delavci OŠ Sveti Jurij

 

(Skupno 588 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost