ZBIRAMO ZAMAŠKE

V mesecu dobrodelnosti – decembru smo na naši šoli pričeli z zbiralno akcijo zbiranja zamaškov za dečka Urbana. Tudi tokrat pokažimo, da nam je mar za druge in da znamo pomagati ljudem v stiski. Tako bomo sebi in drugim polepšali praznične dni.

Šolska skupnost OŠ Sveti Jurij

TEKMOVANJE IZ LOGIKE

Matematična tekmovanja v šolskem letu 2021/2022 smo pričeli s tekmovanjem iz logike. 23. septembra 2021 je potekalo šolsko tekmovanje. Udeležilo se ga je 31 učencev od 4. do 9. razreda. Najuspešnejši učenci od 4. do 7. razreda so osvojili bronasto priznanje.

(več …)

PRAVLJIČNI POPOLDAN NA POŠ PERTOČA

Naš prvi pravljični popoldan na POŠ Pertoča, je bil malce drugačen, saj smo naše druženje  posvetili spoznavanju in nastajanju različnih stripov. Nenazadnje tudi zato, ker je naš priznani stripar, prvi med prvimi, cenjeni Miki Muster, rojen v Murski Soboti, zapustil  izjemno stripovsko dediščino, saj ga skoraj ni posameznika, ki ne bi poznal Trdonje, Zvitorepca in Lakotnika. V prvem delu so se učenci pobližje seznanili s tovrstnimi zgodbami, prikazanimi z zaporedjem slik in besedilom, ki je navadno v oblačkih, jih prebirali in se vživljali v najrazličnejše stripovske junake. Seveda pa stripovsko popoldansko druženje, kot bi ga lahko preimenovali, ni minilo brez izdelave izvirnega avtorskega stripa na temo Noč čarovnic, ki so ga učenci tudi predstavili.

(več …)