V petek, 17. novembra 2023, se je po vsej Sloveniji odvijal dogodek Dan slovenske hrane. Vsi vzgojno-izobraževalni zavodi so za to pripravili slovenski tradicionalni zajtrk.

Tudi na naši podružnični šoli Pertoča je bil prav poseben dan. Zjutraj je učence ob vstopu v razred pričakala svečano pogrnjena miza in pripravljene dobrote, kot so domač črn kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Učenci in učiteljice so si prvo šolsko uro privoščili krepčilen zajtrk. Vzdušje je bilo praznično in prijetno. Po zajtrku je sledil naravoslovni dan z naslovom Dan slovenske hrane. Učenci so spoznavali domačo hrano in njeno pot. Ob deseti uri pa se je zbrala celotna šola skupaj z vrtcem in zapeli smo znano Slakovo pesem Čebelar. Ob petju nas je spremljal harmonikar g. Unger.

Nato je učiteljica Valerija predstavila življenje naše kranjske sivke. Poskusili smo tudi lahko različne čebelje pridelke. Najbolj všeč nam je seveda bil med.

Dan je še prehitro minil. Naučili smo se veliko novega. Želimo si, da bi bilo še več takih posebnih dni.

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost