Osnovna šola Sveti Jurij v okviru Šole za ravnatelje izvaja projekt »Učim se biti učitelj«. Projekt bo trajal od 1.1.2021 do 30.6.2021.

V okviru projekta se spodbuja krepitev kompetenc učiteljev, svetovalnih delavcev oz. vzgojiteljev začetnikov za obdobje šestih mesecev na projektnih delovnih mestih: učitelj začetnik brez naziva, vzgojitelj začetnik brez naziva, svetovalni delavec začetnik brez naziva (v nadaljevanju: učitelj začetnik), ki iščejo prvo zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja glede na smer in stopnjo svoje izobrazbe oziroma nimajo ustreznih delovnih izkušenj na področju vzgoje in izobraževanja, ki so zahtevane za pristop k strokovnemu izpitu. Učitelj začetnik bo svoje naloge izvajal ob podpori tima za uvajanje, sestavljenega iz ravnatelja, izkušenega učitelja in učitelja začetnika (v nadaljevanju: tim za uvajanje).

Izbrana kandidatka, ki bo v okviru našega zavoda vključena v projekt, je Damjana Flisar.

V sodelovanju z mentorico in vodstvom šole bo učiteljica začetnica v času projektne zaposlitve:

  • opravljala neposredno vzgojno-izobraževalno delo pod vodstvom mentorice;
  • se seznanila z načrtovanjem, organizacijo in izvedbo programa dela šole;
  • spoznala in aktivno sodelovala pri projektih, ki se izvajajo v šoli;
  • opravljala strokovne konzultacije z mentorico;
  • opravljal tudi druga dela po dogovoru z mentorico in vodstvom šole.

Operacijo sofinancirata Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada, ter Republika Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

(Skupno 424 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost