Spoštovani starši, drage učenke in učenci, obveščamo vas, da se bo vračanje  učencev od 4. – 8. razreda odvijalo v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ). Vsi skupaj se moramo zavedati, da vrnitev v šolo vseeno predstavlja nekoliko večje tveganje za prenos bolezni in vas naprošamo, da skupaj z nami skrbite, da bomo higienske ukrepe upoštevali in se držali smernic stroke.

V šolo se vračajo le zdravi učenci. V skladu s priporočili NIJZ mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo (v nadaljevanju Izjava), s katero starši potrdite, da je otrok zdrav (učenci jo s sabo prinesejo prvi dan šole oziroma jo starši lahko prejmete pri svetovalni delavki šole). Izjava se nahaja v prilogi 1.

S tem obvestilom vas seznanjamo z dopolnjenimi priporočili NIJZ:

Priporočamo peš hojo, kolesarjenja za učence, ki imajo kolesarski izpit, tudi individualni prevoz s strani staršev (brez združevanja učencev).

Učenci na začetek pouka počakajo v amfiteatru šole na označeni točki. Učence  1. do 5. razreda v šolo usmerjajo razredniki, učence od 6. do 9. razreda pa dežurni učitelji.  Učenci v šolski objekt vstopajo posamično, pri tem  ohranjajo 1,5 do 2 metrsko medosebno razdaljo. Po hodnikih, sanitarijah in v garderobi so talne označbe za vzdrževanje želene, 1,5 do 2 metrske, medosebne razdalje.

Učenci stari 12 let in več uporabljajo masko pri vstopanju v šolo ter v šolskem objektu, v matičnih učilnicah jih ne uporabljajo. Razredniki bodo učence seznanili s pravilno namestitvijo mask ter rokovanjem z njimi.

V matični učilnici bodo učenci tudi opravili malico, kosilo bo potekalo po spremenjenem urniku v šolski jedilnici.

Vsa navodila za preprečevanje okužbe in vsebino infografik na to temo, ki se nahajajo v prostorih šole, bodo učencem razložili razredniki.

Učenci s sabo v šolo prinesejo šolske potrebščine, šolske copate (če jih nimajo v šoli), vodo v plastenkah, eventualna dodatna oblačila, saj se bo prostore veliko zračilo.

Bolj podrobna priporočila NIJZ so vam na voljo na spletni strani šole.

 

Veselimo se ponovnega snidenja.

 

Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo

 

Vodstvo in strokovni delavci OŠ Sveti Jurij

 

(Skupno 264 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost