V ponedeljek, 23. 9. 2019, smo na naši šoli sprejeli 17 učencev in 9 učiteljev s Poljske, iz Italije, Španije ter Grčije, ki skupaj z nami sodelujejo v Erasmus + projektu. Vsi gostujoči učenci bivajo pri družinah učencev naše šole.

Gostje iz vseh štirih partnerskih šol so si najprej ogledali našo šolo in se prišli predstavit v vsak razred posebej. Sledila je kratka prireditev dobrodošlice v šolski telovadnici, kjer so nastopali učenci, ki obiskujejo izbirni predmet glasbeni projekt, in sicer s pesmijo Z Goričkega v Piran, ter učenci izbirnega predmeta angleščine. Učenci 6. razreda in učenci, vključeni v folklorni krožek, so nam zaplesali, Jernej Perša pa je zaigral na harmoniko. Nekaj besed pa sta spregovorila tudi ravnatelj Aleksander Mencigar in vodja projekta na naši šoli psihologinja Anita Fartek.

Popoldne so si naši gostje skupaj z učenci gostitelji in učitelji ogledali nekatere znamenitosti naše občine.  Tako so si ogledali Sadjarstvo Ficko in se povzpeli tudi na Sotinski breg. Na koncu je sledil doživljajski ogled Čebeljega gradiča.

Dragi naši gostje, še enkrat dobrodošli v naši prelepi deželi!

Alina Viktoria Kosednar, 8. a

(Skupno 312 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost