2. septembra 2019 se je 23 prvošolčkov s svojimi starši odpravilo na devetletno učno pot na Osnovni šoli Sveti Jurij. Zbrali so se pred šolo, kjer so prvošolcem učenci višjih razredov podarili rumene balone in jim zaželeli varno ter srečno pot.

Po uvodni slovesnosti pred šolo (nagovoru predstavnice šolske skupnosti, krajšem kulturnem programu učencev in pozdravih župana Edvarda Mihaliča ter ravnatelja Aleksandra Mencigarja) je srce malo hitreje začelo biti tako prvošolcem kot tudi njihovim staršem, ki so jih pospremili v šolo, seveda pa tudi nam – učiteljicam.
Učenci višjih razredov so se odpravili v prostore šole, učenci prve triade pa v kulturno dvorano, saj smo ta dan imeli kulturni dan.

Najprej smo si ogledali gledališko predstavo z naslovom Maša in medved – prvi šolski dan v Osnovni šoli Sveti Jurij, ki so jo za ta dan pripravile učiteljice Rozvita, Suzana in Valerija. Bila je čudovita … Hvala, učiteljice!
Po predstavi je predsednica skupnosti učencev šole naše prvošolce sprejela v šolsko skupnost. Obljubili so, da se bodo pridno učili in radi hodili v šolo.
Po sprejemu so starši njihove šolarje pospremili do šolskih vrat, jih fotografirali in jim pomahali v slovo. Sledilo je sladko presenečenje, in sicer čokoladna torta. V učilnici so se do konca prvega šolskega dne igrali različne igre, spoznavali svoje učiteljice in svoj drugi dom – šolo. Dan je hitro minil in starši so jih že nestrpno čakali.
Podobno je potekal tudi prvi šolski dan na podružnični šoli Pertoča, kamor se je odpravilo pet prvošolk z njihovimi učiteljicami.
S starši si želimo predvsem dobrega sodelovanja. Radi naj prihajajo skozi šolska vrata, se veliko pogovarjajo s svojimi otroki o delu v šoli, spremljajo njihov napredek in po svojih močeh pomagajo na poti do ciljev. Le-ti naj ne bodo previsoki, ampak taki, da jih bo otrok s pridnostjo lahko dosegel.
Uspehi naj rodijo nove uspehe. Pa srečno pot!

Učiteljice 1. razredov

(Skupno 525 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost