V petek, 21.12.2018 smo imeli vsi učenci naše šole kulturni dan. Zjutraj smo ob 8.00 uri imeli proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Proslavo smo začeli s himno ter z nagovori poudarili pomembnost enotnosti slovenskega naroda. Ta praznik je spomin na dan, ko smo se Slovenci polni zanosa odločili, da želimo živeti v samostojni, neodvisni državi. Ta želja je v nas tlela že stoletja – imeti svojo domovino. Praznik naj bi poudarjal enotnost, ki smo jo državljani izrazili na plebiscitu 26. decembra 1990.

Spomnili smo se tudi božičnih praznikov. V teh prazničnih dneh smo nekako bližje drug drugemu. Drug drugemu želimo srečo. To nam je zaželel tudi božiček, ki nas je razveselil s svojim obiskom.

Po proslavi smo se učenci s svojimi razredniki odpravili v naše matične učilnice. Višja stopnja je izdelovala plakat o temi ki jo obravnava šolski parlament. Mlajši učenci so pa imeli novoletno praznovanje. Ob 11.30 so učenci druge in tretje triade odšli na božično-novoletno zabavo, ki so jo vodili učenci 9. razreda. Organizirali so igre, srečolov in imeli stojnico s pijačo in prigrizki. Povabljeni so bili tudi učitelji predmetne stopnje s katerimi so učenci zaplesali in se zabavali. Kulturni dan se je zaključil ob 13.00.

Drug drugemu smo voščili vesele in lepe praznike ter odšli z upanjem, da se spočijemo čez praznike in se vrnemo z novim zagonom.

Emma Kuzmič, 8. razred

(Skupno 320 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost