Spoštovani starši.

Ponovno beležimo porast okužb v šoli in vrtcu, zato vas seznanjamo z navodili  NIJZ glede ukrepanja ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s Sars-CoV-2:

V primeru, da učenec/otrok razvije simptome značilne za covid-19, o tem obvestite pediatra oz. izbranega osebnega zdravnika, skladno z obstoječo prakso.

Če je rezultat samotestiranja pozitiven, je potrebno ukrepanje po naslednjih korakih:

1.  Starši o pozitivnem rezultatu samotestiranja obvestijo pediatra oz. izbranega osebnega zdravnika, ki učenca/otroka napoti na potrditveni test. V primeru, da je pediater oz. izbrani osebni zdravnik odsoten, pokliče na vstopno točko, kjer izvajajo testiranje in jih prosi za termin potrditvenega testiranja.

2. Učenec/otrok do rezultatov potrditvenega testa ostane doma.

3. Če je rezultat potrditvenega testa negativen, ni nadaljnjih ukrepov, učenec lahko normalno  obiskuje pouk, predšolski otrok se lahko vključi v vrtec.

 4. Če je rezultat potrditvenega testa pozitiven, starši o tem obvestijo pediatra oz. izbranega
osebnega zdravnika, ki učencu/otroku odredi izolacijo. Izolacija traja 10 dni od potrjenega testa ali pojavu simptomov, lahko se skrajša po 7 dneh z negativnim HAG testom.

Navodila za samoizolacijo  so dostopna na: http://www.nijz.si/sl/izolacija.


Starše naprošamo, da nas ob potrjenem HAG ali PCR testu obvestijo. Šola in vrtec v skladu z navodili NIJZ še vedno upošteva vsa navodila za preprečevanje okužb in prepoznava visoko-rizične stike in o obvešča starše. Zato vas naprošamo, da nam ob potrjeni okužbi to sporočite, sporočite nam tudi ali je učenec/otrok imel simptome in kdaj so se pojavili, datum zadnjega dneva, ko je bil otrok v šoli oziroma v vrtcu ter datum do kdaj ostaja v izolaciji.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 02 55 98 770 ali po elektronski pošti andreja.sraka@ossvj.si.

Lepo vas pozdravljamo.

Ravnatelj: Aleksander Mencigar, mag. manag., prof.

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost