Spoštovani starši, skrbniki,

obveščam vas, da je Vlada Republike Slovenije izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  COVID-19.

Povzetek odloka Vlade RS:

Učenci osnovne šole in dijaki obvezno izvajajo testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa, pri čemer se samotestiranje opravi v vzgojno-izobraževalnem zavodu, pod nadzorom osebe, ki jo določi ravnatelj.«

Za učence osnovne šole starši oziroma drugi zakoniti zastopniki oziroma skrbniki podajo predhodno pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje.

Učencem, ki testiranja s testi HAG za samotestiranje ne izvajajo se začasno prepove zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ti učenci se v skladu s sklepom ministra, pristojnega za izobraževanje, ki ureja izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela na daljavo, izobražujejo na daljavo.«.

Določbe 8. člena tega odloka se začnejo uporabljati 17. 11. 2021.

Šola bo za vse starše in skrbnike otrok pripravila pisno soglasje in vam ga posredovala v ponedeljek po učencih in vaših e-naslovih.

Podrobna navodila in informacije vam bomo posredovali po prejemu okrožnice MIZŠ in navodil NIJZ.

Ravnatelj: Aleksander Mencigar, mag. manag., prof.

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost