Spoštovani starši.

NIJZ ugotavlja, da v vrtcih in šolah prihaja do težav pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, ker starši ne obveščajo dosledno o vseh primerih, ko je njihov otrok zbolel za nalezljivo boleznijo Covid-19.

V skladu s Priporočili za ukrepanje v vrtcih ob nujnih stanjih in nenadno nastalih bolezenskih znakih, ki jih je izdal NIJZ, je obveznost staršev, da o tem takoj obvestijo vrtec oz. šolo. Zato Vas ponovno pozivamo, da je treba vrtcu oz. šoli sporočiti vsak primer, ko otrok zboli za nalezljivo boleznijo Covid-19. Le na ta način lahko šola oz. vrtec izpelje vse predpisane postopke in se s tem v zavodu zagotovi omejevanje nadaljnjega širjenja okužbe s Sars CoV-2 in zavaruje druge otroke in zaposlene.

O vrnitvi otroka v vrtec/šolo presoja otrokov izbrani zdravnik in ob tem upošteva Smernice NIJZ za vključitev v vrtec/šolo po preboleli bolezni ali okužbi.

Ob prihodu v vrtec ali šolo ter odhodu Vas ponovno naprošamo za dosledno nošenje zaščitne maske. Opozorite tudi učence na to, da ko se zbirajo pred šolo v skupinah (npr. pri vstopu v šolo, pri čakanju na prevoz…), da v takih primerih nosijo zaščitne maske in upoštevajo medosebno preventivno varnostno razdaljo.

Prav tako Vas želimo spomniti, da NIJZ za čas trajanja epidemije odsvetuje druženje z drugimi osebami izven družine.

Hvala za Vaše sodelovanje in lep pozdrav,

                                                                              Ravnatelj:

Aleksander Mencigar, mag. manag., prof.

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost