Dragi učenci in spoštovani starši.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na svoji spletni strani objavilo naslednjo novico: Vlada je danes zaradi aktualnih epidemioloških podatkov podaljšala vse ukrepe, zato v naslednjem tednu izobraževanje na daljavo ostaja na vseh ravneh izobraževanja, vrtci pa bodo še vedno zagotavljali le nujno varstvo otrok.

Vlada je na včerajšnji seji sprejela tudi Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19.

Na področju vzgoje in izobraževanja ter športne dejavnosti se bodo ukrepi sproščali na naslednji način:

  • ko bo dosežen oranžni semafor (pod 1000 okužb / 1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19), se bodo odprli vrtci, v šolo pa bodo odšli učenci in učenke prve triade osnovne šole, ter šole in zavodi za učence s posebnimi potrebami. Prav tako bodo takrat dovoljene športne aktivnosti na prostem.
  • Ko bo dosežen rumeni semafor (pod 600 okužb / 500 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19), bodo v šolo odšli tudi preostali učenke in učenci osnovne šole ter dijakinje in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol.

GLEDE NA OBJAVLJENO BO POUK TUDI V NASLEDNJEM TEDNU OD 7. 12. DO 11. 12. 2020, POTEKAL ZA VSE RAZREDE NA DALJAVO.

Učenci upam, da vam uspeva učenje in ponavljanje učne snovi  na daljavo. Predvsem pa uživajte v zimski naravi in lepo preživljajte praznični mesec december.

Lepo pozdravljeni.

Aleksander Mencigar,mag.manag.,prof.

(Skupno 234 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost