Dragi devetošolci,

po dolgi odsotnosti se v ponedeljek, 25. 5. 2020, šolska vrata odpirajo tudi za vas. Ker je šola dolžna upoštevati Higienska priporočila v času epidemije, ki jih je pripravil NIJZ, se bo pouk odvijal drugače kot pred zaprtjem šol.

Vsakemu oddelku bo dodeljena matična učilnica, v kateri boste preživeli cel dan, v njej pa se bodo izmenjavali učitelji. V učilnici bo veljal sedežni red, med posameznimi mesti bo zagotovljena varnostna razdalja. Urnik pouka bo do konca šolskega leta spremenjen in prilagojen trenutnim razmeram. Z njim vas bosta seznanila razrednika preko spletne učilnice.

Spremenjen bo tudi učni proces – učenci si med seboj ne boste menjali  gradiv in si izposojali pripomočkov, veliko časa se bo namenilo izvajanju  osnovnih higienskih ukrepov.

Vsi mladostniki nad dvanajst let se boste morali po šoli gibati s pokritim ustno-nosnim predelom, zaščitne maske bodo seveda nosili tudi učitelji. Učenci boste maske prejeli v šoli v ponedeljek zjutraj. Zaščita obraza bo nujna pri gibanju po šoli, v svojem razredu pa si jo bo učenec lahko snel.

Poseben protokol bo veljal tako pri prihodu v šolo in odhodu iz nje, pri prehranjevanju, uporabi sanitarij ipd. Posebej pomembno bo zagotavljanje medosebne varnostne razdalje (najmanj 1,5 m) in temeljito umivanje/razkuževanje rok. Varna medosebna razdalja bo označena na šolskih hodnikih, v jedilnici in pred sanitarijami, na šoli so označeni tudi predvideni koridorji gibanja. S pravili obnašanja v šoli v času epidemije vas bomo seznanili ob prihodu v šolo.

Staršem v prilogi tega dopisa pošiljamo tudi Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo (Priloga 1), ki jo lahko starši pošljejo razredniku na elektronski naslov oz. jo učenec prvi dan prinese v šolo.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo pa je opredelil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v šolo ob ponovnem odprtju (Priloga 2).

Spremenjen je tudi vozni red avtobusnih privozov in razvozov. Vozni red je objavljen na spletni strani šole. Na vstop v šolo boste počakali v amfiteatru šole. Učenci, ki boste prihajali peš oziroma vas bodo pripeljali starši, prihajate v šolo ob 7.50.

Za vsa morebitna vprašanja smo vam na voljo preko elektronske pošte: andreja.sraka@ossvj.si, ali po telefonu 5598770 (svetovalna delavka Andreja Sraka).

V primeru morebitnih sprememb ali navodil s strani MIZŠ vas bomo seznanili naknadno.

Z veseljem vas pričakujemo.

Izjava-staršev-pred-vstopom-otroka-v-šolo
priloga 2 Sklep RSK za pediatrijo
Priloga 3 Sklepa_RSK_informacija

Strokovni delavci in vodstvo šole

(Skupno 226 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost