Dva petka zapored se je pri učencih krožka Zeleni planet (4. razred), ki so se jim pridružili učenci 8. razreda, oglasila ga. Ana, predstavnica Društva za zaščito živali Pomurja. Izvedli smo prvi del predavanja »Živimo živalim prijazno« in obdelali naslednje teme: odgovorno skrbništvo in najpogostejša zanemarjanja, izkoriščanje živali za zabavo (cirkus, živalski vrt, “športi”: teki, borbe, lov), za oblačila (usnje, krzno, volna) in testiranja na živalih (predstavili črno-belo listo).

V drugem delu smo obdelali vpliv onesnaževanja na živali, vpliv množične živinoreje na okolje in predstavili usodo živali, ki so ujete v prehranski industriji (za meso, mleko, jajca). Na koncu je ga. Ana predstavila Nikino prijazno vas in živali, ki živijo tam. Ogledali pa smo si tudi video reševanja Mame in Nike (dveh kravic). Na naslednji spletni povezavi si ga lahko ogledate tudi vi:  https://www.youtube.com/watch?v=7h05b-XLYWo. Kar nekaj učencem so se orosile oči.

Cela šola je zbirala tudi hrano za muce 🐈🐈, zbrali smo kar veliko, v zahvalo smo prejeli koledar Društva za zaščito živali Pomurja.😽 Na tem mestu se zahvaljujemo ge. Ani za obiske in jo vabimo, da se oglasi še kdaj.

Krožkarji Zelenega planeta

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost