V ponedeljek, 30. septembra 2019, je ob 9.30 uri na naši šoli potekala slovesna otvoritev razstave Vojna za samostojno Slovenijo 1991, ki se je pričela s himno, katero so zaigrali člani policijskega orkestra.
Vse prisotne goste, učence in učitelje je najprej pozdravil ravnatelj g. Aleksander Mencigar. S slovesnim govorom mu je sledil župan Občine Rogašovci g. Edvard Mihalič. Učenka 9. b razreda Nika Nemec je deklamirala avtorsko pesmico Moje Prekmurje. Svoj pogled na vojno za samostojno Slovenijo je predstavil predsednik PVD Sever Pomurje g. Drago Ribaš. Program je z glasbeno točko popestril trio flavtistk, ki ga sestavljajo Zoja Hanc iz 7. a in Isabella Fartek ter Anja Cener iz 6. a razreda. Nato je zbranim spregovorila soavtorica razstave mag. Biserka Debeljak, dolgoletna kustosinja in vodja Slovenskega policijskega muzeja. Program so z glasbeno točko zaključili člani policijskega orkestra. Sledil je ogled razstave pod vodstvom gospe Debeljak.

Razstava je postavljena na galeriji pred šolsko knjižnico in je odprtega tipa za vso zainteresirano javnost. Na 40 panojih je skozi fotografije in spremna besedila predstavljeno najpomembnejše dogajanje pred osamosvojitvijo, dogajanje med vojno in takoj po njej. Razstava je na ogled do 11. oktobra 2019. Vljudno vabljeni!

Maja Potočnik Barbelj, učiteljica zgodovine in geografije

(Skupno 262 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost