V torek, 24. 9. 2019, smo v sklopu Erasmus + tedna na naši šoli imeli še posebej pester dan.
Zjutraj so gostujoči učitelji, ravnatelj naše šole, koordinatorica projekta in učiteljica angleščine imeli sprejem pri županu naše občine, gospodu Edvardu Mihaliču. Župan jih je lepo sprejel, jim predstavil našo regijo in občino ter jim podaril ročni izdelek za spomin na obisk pri nas.

Gostujoči učenci so ves dopoldan preživeli skupaj z našimi učenci v učilnicah, kjer so aktivno sodelovali eden z drugim. Učenci so imeli kulturni dan, na katerem so spoznavali našo državo in vse partnerske države Erasmus + projekta, to so Španija, Poljska, Grčija ter Italija. Gostje so s pomočjo različnih sodobnih aplikacij predhodno pripravili predstavitve in kvize o svojih državah, regijah in šolah. Učencem so bile predstavitve zelo zanimive in so se iz njih veliko novega naučili.

Vrhunec dogajanja pa je bila Erasmus + tržnica, ki se je od 11.00 do 12.30 ure odvijala v amfiteatru pred našo šolo. Pripravili smo pet stojnic, na katerih so se predstavile vse države. Učenci in njihovi mentorji so bili zelo kreativni. Izdelali so zastavice, plakate, darilca in simbole vseh vključenih držav. Prav tako pa so se lotili spoznavanja jezika in kulinarike, saj so pripravili sladke dobrote iz vseh držav. Posebej pa smo se zabavali ob tem, ko so nas naši gostje učili plesov iz svojih držav. Tako smo skupaj z njimi zaplesali makareno, sirtaki in koreografijo na italijansko pesem. Bil je poučen, lep, zabaven in pester dan.

Isabella Fartek, 6. a

(Skupno 271 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost