VABILO

 na DAN ODPRTIH VRAT ŠOLE – KULTURNA DEDIŠČINA,

OŠ Sveti Jurij in POŠ Pertoča, četrtek, 7. 2. 2019

Dan odprtih vrat je organiziran za vse učence šole in bo v četrtek, 7. 2. 2019,

v prostorih OŠ Sveti Jurij in POŠ Pertoča s pričetkom ob 8.00 uri.

 

Obeležitev letošnjega kulturnega praznika združujemo na OŠ Sveti Jurij in POŠ Pertoča s kulturnim dnevom in dnevom odprtih vrat. Prešeren nam je s svojo ustvarjalnostjo zapustil neminljivo vrednost in zapuščino. Ko se spominjamo Prešerna, se spominjamo tudi naše književne kulturne dediščine. V delavnicah, ki bodo sledile, se bomo skupaj z učenci spomnili književne kulturne  dediščine in tudi druge kulturne didiščine, ki  nam pomaga ohranjati našo kulturo in narodno identiteto.

Učenci pridejo v šolo z običajnimi šolskimi privozi. Dan odprtih vrat šole bo trajal od 8.00 do 12.20.

Vabimo vse, da nas obiščete v šolskih prostorih, kjer bodo potekale delavnice na temo KULTURNA DEDIŠČINA, in sicer v času od 10.30 do 11.30 (predmetna stopnja). Razredna stopnja bo imela delavnice od 8.00 do 11.30. Ta dan bomo izvedli folklorno delavnico, glasbeno delavnico, kuharsko delavnico, delavnico ohranjanja ročnih spretnosti (pletenje košar ipd.). Razpored delavnic posameznega oddelka se bo nahajal pri vhodu.

Po delavnicah vas vabimo, da se nam pridružite še na skupni PROSLAVI v telovadnici šole, ki bo ob 11.30.

Na POŠ Pertoča bodo delavnice potekale od 8.00 do 12.20. Seznam delavnic podružnične šole bo izobešen v šolskih prostorih na Pertoči.

Šola bo sodelovala s kulturnimi društvi občine in nekaterimi posamezniki, ki se ukvarjajo z zanimivi dejavnostmi. V prostorih OŠ Sveti Jurij pa bo na ogled tudi razstava starih stvari in predmetov – BILO JE NEKOČ.

Z veseljem vas pričakujemo!

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost