V petek, 16. 11. 2018, smo imeli v šoli naravoslovni dan na temo Dan slovenske hrane.

Ko smo prišli v šolo, smo najprej izdelali čebelice iz papirja in pogrinjek. Sledil je tradicionalni slovenski zajtrk. Za zajtrk smo jedli črn kruh z maslom in medom ter jabolko, zraven pa pili mleko. Nato smo se pogovarjali o pomenu zajtrka in ugotovili, da nas večina zajtrkuje vsak dan, nekateri pa le občasno.

Po malici smo se zbrali na stopničkah z ostalimi razredi in skupaj zapeli pesem Čebelar. V razredu smo nadaljevali z izdelovanjem zdravih krožnikov, na katere smo lepili slike zdravih jedi. Sledil je še obisk dveh čebelarjev, ki sta nam predstavila delo čebelarja.

Ta dan je bil zelo zanimiv in poučen.

Lara Gomboc, 2. a

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost