V ponedeljek, 17.9.2018 smo se učenci OŠ Sveti Jurij skupaj z učenci OŠ Grad odpravili v šolo v naravi na Debeli Rtič. Spremljala sta nas učitelj Igor Šuša in učiteljica Andeja Burina.

V ponedeljak zjutraj nas je pred šolo čakal avtobus. Ob 7.45 smo se odpravili na pot proti obali. Pot je bila dolga, a nam je hitro minila, saj smo vsi komaj čakali, da pridemo v hotel Bor. Ko smo prispeli tja, smo takoj imeli kosilo. Po kosilu smo takoj šli v sobe si razpakirali prtljago in se pripravili za bazen. Na bazenu smo se učili različne plavalne tehnike z učitelji plavanja. Po plavanju v bazenu je sledila malica, po malici pa smo odšli na plažo, kjer smo  plavali, čofotali, se igrali in sončili, saj smo imeli zelo lepo vreme. Po kopanju v morju smo odhiteli na večerjo. Po večerji smo se odpravili na sladoled, ker pa smo bili že vsi zelo utrujeni smo se počasi odpravili k počitku. Naslednje dni smo imeli vsako jutro in popoldne plavalne urice.

V torek smo imeli še ogled parka z vodičko, kjer smo spoznali primorsko rastlinstvo, nekaj zgodovine in njihove legende. Poseben dogodek je bil, ko smo se z ladjico odpeljali v Piran. Tam smo si lahko kupili spominke in si ogledali mesto. Zvečer smo imeli zabavo »Debeli Rtič ima talent«. Bilo je zelo zabavno in nasmejali smo se do solz. Tudi naslednji večer je bil zelo zabaven, saj smo imeli »odštekani« ples. OŠ Sveti Jurij je imela kar tri zmage. In že je napočil dan odhoda. Še zadnjič smo šli na bazen in plažo. Po kosilu smo se odpravili na avtobus in se počasi odpeljali proti domu. Ta teden smo se imeli zelo lepo, se veliko novega naučili, doživeli, ter spoznali nove prijatelje. Ostal nam bo v lepem spominu.

Zapisala:
Anja CENER, 5. a

 

(Skupno 306 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost