V petek 23. 12. 2022, smo v telovadnici šole obeležili proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Zjutraj smo učenci kot vsak šolski dan prišli v šolo. S seboj smo lahko prinesli kakšno družabno igro ali nekaj za prigrizniti. V učilnici smo ostali do 8.30. Nato smo se odpravili v telovadnico, kjer se je slišala naša slovenska himna.

Nastopili so učenci Mladinskega in otroškega pevskega zbora in učenci od 1. do 9. razreda. Med proslavo nas je pozdravil tudi naš novi župan, g. Rihard Peurača in nam namenil nekaj besed. Naš ravnatelj, g. Aleksander Mencigar pa je za konec smrečici dodal še tisto, kar ji je manjkalo. To je seveda bil vrh na naši smrečici. Tudi Božička smo čakali, a ga nismo dočakali, saj je vse skupaj potekalo predolgo in nam je ušel. Nam je pa pustil pismo, ki smo ga skupaj prebrali. Svetoval je otrokom, da se na božični večer naj čimprej odpravijo pod odejo, saj bo le tako lahko pustil darila pod smrečico.

Program je potekal dobro uro. Po končani proslavi smo učenci odšli v razrede in skupaj z našimi učitelji preživeli predpraznični čas, ki nam je še ostal. Domov smo odšli polni želja in pričakovanj, da bi nas na božično jutro pod smrečico pričakalo kakšno darilo.

         Alina Turza, 7.a

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost