NARAVOSLOVNI DAN

V sredo dne 5. 10. smo 8. in 9. razredi imeli naravoslovni dan. V šolo smo prišli ob 13.45 in nas je obiskal gospod Malačič iz krajinskega parka Goričko, ki nam je predstavil posebne rastline ter živali, ki jih najdemo samo v tem delu Slovenije.

Predavanje je trajalo približno dve uri.  Po predavanju smo odšli na šolski vrt, kjer smo si ogledali prostor, zbirali ideje za načrtovanje vrta, se nekaj časa zabavali ter pogovarjali.

Po tem smo šli na kolesarsko progo, kjer smo preživeli nekaj aktivnega časa. Nato smo obiskali še fitnes na prostem. Ko smo se vrnili v šolo, smo v telovadnici igrali različne igre; nekateri so igrali odbojko, drugi so plezali, spet tretji so igrali nogomet. Pred večerjo smo nazaj dobili telefone, ki smo jih lahko uporabljali do večerje. Za večerjo smo dobili hrenovke in žemljico ter sok. Po obroku smo se počasi začeli pripravljati na spanje. Da, prav ste prebrali, spali smo v šoli, juhuhu. Pripravili smo ležišča ter poskrbeli, da bomo udobno nameščeni. Sledil je zabavni zvečer. V glasbeni učilnici smo predvajali glasbo ter nanjo peli in plesali. Ob 22.00 smo bili že precej utrujeni in smo počasi šli vsak v svojo učilnico, kjer smo počaaasi zaspali.

TEHNIŠKI DAN

Naslednji dan, v četrtek, 6. 10. 2022, smo vstali ob 6.30. Preoblekli smo se ter pospravili stvari. Nato smo se odpravili na zajtrk. Po okusnem zajtrku smo se pripravili na “izlet” v tovarni. Pred avtobusom smo vzeli malico in se odpeljali v Gornjo Radgono. Na avtobusu smo se razdelili v dve skupini in se ločeno odpravili v dve tovarni. Prva skupina se je odpravila v tovarno Elrad, druga pa v Var. Obe skupini sta bili zelo lepo sprejeti. V Elradu smo se sprehodili čez celo tovarno in videli veliko elektronike. Videli smo tudi veliko pisarno. Na koncu ogleda v Elradu so nas bujno pogostili s hrano in pijačo. Podarili so nam tudi zvezke in pisala. V tovarni Var so nas prav tako lepo sprejeli. V tovarni je bilo precej hrupno. V Varu izdelujejo različne avtomobilske dele in druge izdelke. Pokazali so nam različne oddelke, v katerih smo videli tudi različne stroje. Razkazali so nam tovarno in nam predstavili njihovo delo. Po dolgem ogledu obeh tovarn smo se našli in odpravili v šolo na kosilo. Tako smo končali dvodnevno bivanje v šoli.

Zapisali učenci 8. b

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)