V torek, 26.4.2022 je na šoli potekal dan odprtih vrat na temo »Eko dan«. Učenci so izdelovali izdelke iz recikliranih proizvodov, ki so jih našli doma. Učenci 1. razredov so pripravili okusne sadne napitke, učenci 2. razredov so izdelali hranilnike v obliki pikapolonice, učenci 3. razreda so izdelali različne igre iz odpadnega kartona in embalaže, učenci 4. razredov so postali kuharski mojstri ter pripravili odlične namaze.

Učenci 5. razredov so pripravili sladke miške in ajdovo zlivanko z ocvirki, učenci 6. razredov so risali na tekstilne vreče ter šivali elastike za lase in izdelali držala iz kartona za barvice ter zbrali slastne recepte iz odvečne hrane, učenci 7. razredov so iz slame spletli izdelke za dekoracijo in izdelali košarice iz odpadne embalaže, učenci 9. razredov pa so posejali različna zelišča in zapisali kaj je naloga posajenih zelišč, plakate na katere so napisali različne pojme, ki so vezani na okolje v slovenščini in drugih tujih jezikih.

Za konec pa smo na igrišču pripravili razstavo s stojnicami, na katerih je bilo videti, kako se lahko stare in neuporabne stvari predela v nove in nenavadne. Ob koncu dne pa smo se igrali med dvema ognjema, nogomet in štafetne igre. 

                                                                                                                                    Alina Turza in Zoja Kreft, 6.a

(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)