Spoštovani starši,

Šolarji že zvedavo gulijo šolske klopi, najmlajši se razigrano igrajo v vrtcih, dnevi so krajši in hladnejši, kar s seboj prinese tudi to, da se več zadržujemo v zaprtih prostorih. To predstavlja idealne pogoje za hitro širjenje različnih okužb dihal in prebavil. Poleg običajnih jesenskih viroz in prehladov, pa se soočamo tudi z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb z novim koronaviorusom.

Šola v skladu s svojim Protokolom ravnanja upošteva ter izvaja vse ukrepe ta preprečevanje širjenja različnih okužb. Starši imate ključno vlogo pri preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni in okužb v vrtcih in šolah. Pomembno prispevate k zmanjšanju tveganja za širjenje okužb, če dosledno upoštevate priporočila tudi glede ponovne vključitve otroka po preboleli bolezni oziroma okužbi. S tem omogočite, da se otroci dobro pozdravijo preden se ponovno vključijo v skupino in da bolezni ne širijo na sovrstnike

Naprošamo vas, da otroka ne peljete v vrtec oz. šolo, če:

  • je v zadnjih 48 urah imel povišano telesno temperaturo, je bruhal ali imel drisko,
  • če ima izpuščaj z ali brez vročine (razen ko gre za neinfekcijske izpuščaje, kot so alergijski izpuščaji, piki insektov),
  • če ima simptome, ki so značilni za Covid 19,
  • ima uši ali garje.

Bolj  podrobna navodila so zapisana v smernicah NIJZ, ki se priloga tega obvestila. Verjamemo, da vsi skupaj strmimo k temu, da bodo naši učenci zdravi in da bomo čim dlje ostali v šolskih klopeh.

V primeru  vprašanj, težav ali dilem se obrnite na šolsko pedagoginjo Andrejo Sraka, na tel: 02 5598770 ali na elektronski naslov: andreja.sraka@ossvj.si.

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/vkljucitev_otrok_v_vrtec_-_smernice_0.pdf

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)