Teden otroka pod sloganom »Razigran uživaj dan!«, ki je potekal od 4. do 10. oktobra, je v oddelkih podaljšanega bivanja minil v znamenju igre in različnih dejavnosti, s katerimi smo učiteljice PB želele spodbuditi otrokov celostni (telesni, socialni, čustveno-osebni in spoznavni) razvoj. Prizadevale smo si za vključitev učencev v čim več raznovrstnih dejavnosti, ki smo jih organizirale glede na njihove interese in želje.

Tako so v sklopu usmerjenega prostočasnega in sprostitveno-razvedrilnega programa razvijali svoje življenjske veščine in socialne kompetence, se aktivno preizkušali v ročnih in likovnih spretnostih ter glasbenih in plesnih ritmih, velik del pa posvečali igri in druženju s svojimi vrstniki, kajti igra ne le krepi telo, temveč tudi spleta prijateljstva in nas povezuje. Učenci so se posebej navduševali nad jesensko delavnico, na kateri smo ustvarjali živalske motive z odpadlim listjem ter popoldanskim razrednim kinom s slastnimi kokicami. Seveda pa ni šlo niti brez jesenke poslastice – kuhanih in pečenih kostanjev.

Ker se zavedamo, kako dragocen in pomemben je čas, smo ga v tem tednu želeli še toliko bolj kakovostno preživeti in našim najmlajšim popestriti popoldneve s poudarkom na igrivosti, sproščenosti in druženju. Razigrane trenutke in barvite izdelke si lahko ogledate na priloženih fotografijah.

Učiteljice PB

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)