V sredo, 27. novembra, smo učenci od 4. do 9. razreda obeležili tehniški dan. Po posameznih oddelkih smo pripravljali izdelke za božični bazar.
Učenci 4. a smo izdelovali božične aranžmaje, jelenčke in smrečice, 4. b pa se je lotil izdelave darilnih škatel, volnenih smrečic ter lesenih obeskov. Učenci 5. razredov so za bazar pripravljali novoletne izdelke, obeske v obliki angelčkov in čeveljčkov, aranžmaje za sveče ter smrečice. Šestošolci so izdelali angelčke iz testenin, adventne aranžmaje ter za božični bazar pripravili še eno sladko presenečenje. Učenci 7. a so izdelali božične okvirje za slike kot tudi božične kamenčke za srečo, medtem ko so se v paralelki preizkusili v izdelavi jaslic in svečnikov. V 8. in 9. razredih je bilo prav tako zelo pestro, saj so se učenci lotili okraševanja šolskih oken ter poslikave kamnov z božičnimi motivi. Nekateri izmed njih pa so uživali v peki božičnih keksov.

Z našim prispevkom za božični bazar smo dobili tisti pravi občutek, da se bližajo prazniki.

Nastale izdelke bodo učenci razstavili v nedeljo, 1. decembra, na prireditvi pred šolo. Prireditev vsako leto pripravi ena izmed vasi v občini Rogašovci. Letos je na vrsti vas Fikšinci. Takrat se prižgejo prve praznične lučke in s tem naznanijo začetek adventa.

Zoja Kreft, 4. a

(Skupno 397 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost