V letošnjem šolskem letu so naši učenci pripravili šest raziskovalnih nalog iz različnih področij. Iz regijskih srečanj so se na državno srečanje uvrstile štiri raziskovalne naloge. Raziskovalna naloga avtoric Alje Škaper (7.a), Lune Lang in Zale Bertalanič iz 8.b na temo znanje in odnos osnovnošolcev do spolnosti je v prvem krogu državnega srečanja prejela bronasto priznanje.  

Drugi krog 57. državnega srečanja mladih raziskovalcev Slovenije je potekal na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, v ponedeljek, 15. 5. 2023.  Na srečanju so svoje raziskovalne naloge predstavili in pred strokovnimi komisijami zagovarjali mladi iz vse Slovenije. Med njimi so bili tudi učenci naše šole, in sicer: Isabella Fartek iz 9.a, Zoja Kreft in Alina Turza iz 7.a ter Nik Zrim in Tijan Grah iz 7.b.

Isabella je pripravila raziskovalno nalogo na temo Pasti prepovedanih drog, v kateri je raziskala zasvojenost s prepovedanimi drogami z vidika odvisnikov, svojcev, strokovnjakov in tudi odnos do prepovedanih drog med mladimi. Alina in Zoja sta v svoji raziskovalni nalogi raziskali odnos in znanje osnovnošolcev do nudenja prve pomoči. Tijan in Nik pa sta pod drobnogled vzela igranje računalniških iger – kaj o tem pravijo učenci in kaj njihovi starši. Nik, Tijan in Isabella so tekmovali na področju sociologije, Alina in Zoja pa v skupini druga področja.  

Učenci so se na državnem srečanju odlično odrezali ter suverno predstavili in zagovarjali svoje ugotovitve in nova spoznanja. Alina, Zoja, Nik in Tijan so prejeli srebrna priznanja, Isabella pa zlato priznanje (1. mesto).

Vsem mladim raziskovalcem iskreno čestitamo!

Mentorici:

Anita Fartek in Andreja Sraka

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost