Letošnji Teden otroka, ki je potekal od 03.10. -7.10. 2022, je bil še posebej prijeten, saj je potekal pod naslovom »Skupaj se imamo dobro«. Minil je, a se nismo imeli samo dobro, ampak odlično! V tem tednu smo veliko dejavnosti izvedli kar na prostem, saj nam je bilo tudi jesensko vreme naklonjeno s svojimi toplimi žarki.

Že v torek so nas obiskali gasilci. Izvedli smo vajo evakuacije, si ogledali gasilsko vozilo, se nasmejali ob različnih zvokih gasilske sirene in se nato dobre volje odpravili na pohod. Nazadnje smo se še posladkali s pečenimi kostanji, ki sta jih za nas prijazno pripravila hišnika Stanko in Andrej.

V tem tednu smo obiskali tudi našo nekdanjo učiteljico, Marjeto Madjar, ki nam je razkazala vinograd in nas poučila o delu v vinogradu skozi leto. Ogledali smo si tudi stiskalnico oziroma prešo ter ostalo opremo, ki jo potrebuje vinogradnik.

Na povabilo gospe Milene iz Turmanove kmetije, kjer se ukvarjajo s pridelavo in predelavo domačih pridelkov smo si ogledali postopek priprave kisanja zelja.

Da je poleg zelja zelo dobrodošla tudi koruza, ko iz nje pripraviš pokovko, smo se prepričali popoldne v podaljšanem bivanju, ko smo si pripravili kino.

Petkov dopoldne smo prebili v gozdu in opazovali gozdna drevesa, nabrali lubje, liste in plodove ter si ustvarili jesensko učilnico na prostem.

Besedilo in fotografije: Učiteljice in vzgojiteljice POŠ Pertoča

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)