V petek, 11. junija, smo prvo šolsko uro namenili tradicionalnemu slovenskemu zajtrku. Učenci so pripravili izvirne pogrinjke in skupaj z razredniki pozajtrkovali. K tradicionalnemu slovenskemu zajtrku spadajo kruh, maslo, med, mleko in jabolka, ki pa smo jih tokrat zamenjali s sezoni bolj primernimi jagodami. Nekateri učenci so spekli in prinesli tudi pecivo. Posamezni oddelki so si ogledali film Zdrav življenjski slog, ki so ga že v času pouka na daljavo posnele naše učiteljice Teja, Suzana in Katja. Učenci so ob zajtrku zapeli pesem Čebelar, nekateri pa so šli k šolskemu čebelnjaku pozdravit čebelarja Jakoba Madjara, ki jim je predstavil delo čebel, posladkali pa so se tudi z različnimi vrstami medu.

Namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je izobraževati, obveščati in osveščati šolarje in vzporedno v določenem obsegu tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora ter pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje.

Zapisala: Maja Hajdinjak

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)