Letošnji Eko dan, ki smo ga izvedli v petek, 23. 4. 2021, se je pričel z mislijo, kaj lahko sami storimo za čistočo našega planeta. Učenci 1. in 2. razreda so pri dejavnosti »V kateri zabojnik sodi kakšen odpadek« dokazali, da jim ločevanje odpadkov gre odlično od rok. Skrbno ločeni zbrani odpadki so vendar podlaga za izvajanje postopka recikliranja odpadkov, kjer nastajajo povsem novi izdelki, naši učenci pa so ob kančku ustvarjalnosti iz odpadnih plastenk izdelali prikupne, zlasti uporabne eko hranilnike z motivom pujska, učenci 3. razreda pa še kartonsko raketo s špico iz alufolije za polet na planet brez odpadkov.

Ob šolski gredi, kjer nam je družbo delal deževnik, so se učenci podučili o prednosti samooskrbe za zdrav, varen in kakovosten način življenja ter zasadili baziliko, solato, koruzo, fižol in čebulo. V lončke so presadili še poganjke javorjev, ki smo jih našli ob šolskem igrišču, da nam bodo ob zasaditvi doma krasili našo okolico. Na ta dan smo izvedli še čistilno akcijo, s čimer smo dokazali, da nam je mar za zdravo in čisto okolje, v katerem bivamo.

Ob koncu so učenci s prebiranjem poučnih knjig z ekološko vsebino potrdili končno spoznanje, da smo prav mi odgovorni za prihodnost naše narave. Pobarvali so še nekaj eko pobarvank in z nastalimi izdelki okrasili šolski hodnik.

Zapisala: učiteljica Kaja Kous

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)