V okviru nacionalnega meseca skupnega branja smo priredili naš 2. pravljični popoldan. Udeležili so se ga učenci 1., 2. in 3. razredov OŠ Sveti Jurij. Učenci so se z velikim pričakovanjem zbrali pred šolo in tako smo ob treh popoldne zakorakali nazaj v šolo.
V prvem delu našega popoldneva sta nas obiskali gospe z Društva za zaščito živali Pomurja, natančneje iz Nikine prijazne vasi. Gospa Ana in avtorica, gospa Tamara, sta nam prebrali pravljici iz knjige Zgodbe iz Nikine prijazne vasi. Učenci so pozorno poslušali in na koncu tudi sami znali povedati kaj o tem, kako sami ravnajo z živalmi in kako je treba z njimi ravnati. Za popestritev smo se še naučili, kako iz gline narediti kokoši.

Po okrepčilni malici s sadjem so učenci prisluhnili knjižničarki, ki jim je prebrala zgodbo Jorge Bucaya z naslovom Priklenjeni slon. Otroci so v zgodbi o malem slončku spoznali, kako se je potrebno potruditi, da bi se rešili ovir in spon. Učenci so se ta popoldan imeli pravljično lepo in se seveda, kakor se za dejavnosti v šoli spodobi, tudi kaj naučili.

Učiteljici:
Andreja Ošlaj in Ane Mari Čerpnjak

(Skupno 254 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost